TwitterFacebookRss

Teške ozlijede berača gljiva

HGSS Stanica Delnice u popodnevnim satima 15. rujna, putem centra 112 zaprimila je poziv za pomoć beraču gljiva koji se ozlijedio prilikom pada u šumi na širem području Fužina.

Unesrećeni je bio sam, a nakon pada uspio je o tome obavijestiti svoju rodbinu. Po dojavi, iz baze u Delnicama uputio se tim spašavatelja s potrebnom opremom.

Informacije zaprimljene u razgovoru s rodbinom ukazivale su na ozljedu glave, teško disanje uz hroptaje te poremećaj svijesti. U koordinaciji s centrom 112 na teren dolazi tim hitne medicinske pomoći te se unesrećeni pregledava, zbrinjava i priprema za transport a spašavateljima se pridružuju dvoje članova DVD-a Vrata.

Unesrećeni je nakon kratkog transporta predan timu hitne medicinske pomoći te je odvežen u bolnicu. Akcija je završila u 18 sati,  povratkom tima u bazu Stanice Delnice.

Molimo berače gljiva da se prilikom odlaska u šumu adekvatno opreme, da se ne upućuju sami te koriste šumske ceste i puteve kako se ne bi izgubili i time izbjegli moguće nezgode koje nastaju uslijed kretanja na zahtjevnim terenima.

tn_large_1505640645-filemedium

«
»
Emergency call 112!