TwitterFacebookRss

Stanica Delnice tragala za izgubljenim i dehidriranim planinarima

Nakon nekoliko sati hodanja šumom, dehidrirani i iznemogli planinari odlučili su pozvati pomoć. Riječ je o dvojici stranih državljana koji su ubrzo pronađeni južno od Zelenog Vira. Važno je napomenuti kako su unesrećeni bili neprimjereno opremljeni, odnosno planinarili su u japankama, stoga opet napominjemo kako ne krećete u planinu bez dovoljno vode i neprimjereno opremljeni.

16.10

Spašavatelji su pronašli izgubljene planinare na području južno od Zelenog vira iako su im prvobitne namjere bile kretati se sjevero zapadno u smjeru Iševnice. Nakon rehidriranja spašavatelji će ih prebaciti do ulaza u Zeleni vir gdje im se nalazi automobil.
Radi o dvoje stranih drzavljana starosti 18 i 29 godina.

akcija1

15.05

Putem centra 112 zaprimljen je poziv izgubljenih i iznemoglih planinara negdje na području Zelenog Vira. Nakon nekoliko sati hodanja šumom, dehidrirani i iznemogli planinari odlučili su pozvati pomoć.

Stanica Delnice trenutno na terenu ima dvije ekipe, a u pripremi su još dvije dok je ostatak spašavatelja u pripravnosti za eventualnu noćnu potragu.

Stanica je u kontaktu i sa lokalnim lovcima kako bi uz njihovu pomoć pokušali čim preciznije locirati izgubljene planinare. Također, u tijeku je i lociranje signala mobilnog telefona.

«
»
Emergency call 112!