TwitterFacebookRss

Snježne aktivnosti Stanice Delnice

Ove nedjelje, 17. veljače 51. Memorijal mira u organizaciji općine  Mrkopalj i TSK Bjelolasica bioje razlog zimskog dežurstva stanice Delnice na Vrbovskoj poljani,  idiličnom lokalitetu između Bjelolasice i Samarskih stijena. Povoljni vremenski uvjeti i snježni pokrivač od dva metra bili su izvrsna priprema ovome sportskom događaju.

Na natjecanju u skijaškom trčanju nastupilo je 190 skijaša trkača među kojima i nekoliko pripadnika Stanice Delnice koji su ovom prilikom pokazali skijaško umijeće i fizičku spremnost osvojivši  zlatnu i brončanu medalju.

Ostatak ekipe brinuo se o sigurnosti natjecatelja. Odlična fizička pripremljenost svih sudionika izvrsna je preventiva nesreća, tako da ni utrke na 30 km nisu zahtijevale akciju spašavatelja.

Dan ranije, u subotu HPD Bijele stijene Mrkopalji ove je godine organizirao uspješan, četrnaesti po redu zimski uspon na Bjelolasicu. U snježnim uvjetima na uspon se odvažilo oko 250 planinara iz čitave Hrvatske. Kao i prethodnih godina pohod je osiguravala Stanica Delnice. 20 spašavatelja probilo je stazu do vrha i iskoristilo zimske uvjete za održavanje vježbe.

Prethodnog vikenda, u subotu i nedjelju 9. i 10. veljače Stanica Delnice osiguravala je europsko prvenstvo u sanjkanju, FIL youthgames. U klasi kadeta  četrdeset i pet natjecatelja iz Švicarske, Njemačke,Slovenije, Italije, Austrije i Hrvatske sjurilo se niz zaleđenu i odlično pripremljenu stazu na području delničkog Potoka. Najbrži je bio natjecatelj iz Italije postigavši brzinu od 43 km na sat.

U osiguravanju svih događaja HGSS je ponovno prepoznat kao dobar partner u preventivnom dijelu svog djelovanja. Iako  je na bilo dosta posjetitelja i vladali su pravi zimski uvjeti nije zabilježena niti jedan intervencija.

 

 

»
Emergency call 112!