TwitterFacebookRss

Intervencije u snijegom zametenom Gorskom kotaru

Zima u Gorskom kotaru ne popušta, sve raspoložive snage Stanice Delnice su na terenu

 
Lista aktivnosti, od prijevoza starijih osoba k liječnicima, evakuacija osoba iz sela zatrpanih snijegom do čišćenja krovova objekata u kojem se nalaze jaslice i dječji vrtić – dio je popisa koji čeka gorske spašavatelje Stanice Delnice. 
 
 
Svi zaprimljeni zadaci obavljaju se redom po važnosti, a dodatne probleme gorskoj službi uzrokuje smrzavanje nafte u starim terenskim vozilima koji popuštaju pod valom velike hladnoće. 
 
Jutros je dvoje supružnika iz sela Rogi odveženo kod liječnika kako bi dobili potrebne lijekove te se opskrbili namirnicima za slijedeće razdoblje. Probijanje spašavatelja terenskim vozilom defender trajalo je nekoliko sati te je u više navrata korišteno  vitlo. 
 
Trenutno se druga ekipa probija motornim sanjkama prema udaljenoj kući kod sela Mrzle vodice kako bi evakuirala mještane u Lokve gdje će biti smješteni nekoliko dana dok ne prođe val hladnoće i smiri se snježno nevrijeme. 
 
U isto vrijeme ostatak članova Stanice sa članovima DVD Delnice čiste krovove  dječjeg vrtića i jaslica u Delnicama čije grede ne izdržavaju toliku količinu snijega. 
 
Svi zadaci dodatno su otežani snježnom mećavom i vrlo niskim temperaturama. 
 

«
»
Emergency call 112!