TwitterFacebookRss

Hitna intervencija na izvoru Kupe

Na dežurni telefon Stanice Delnice u petak 18. kolovoza u 14.30 sati, zaprimljena je dojava od zaposlenika NP Risnjak o muškarcu kojem je pozlilo na planinarskoj stazi od izvora rijeke Kupe do sela Razloge.

Kako se iz telefonskog razgovora s  obitelji unesrećenog,  koja je bila uz njega, doznalo da je on srčani bolesnik s preboljenik srčanim infarktom, a opisani simptomi bolova u prsima i povremenog gubitka svijesti, ukazivali su na dodatne srčane tegobe, akcija je stavljena pod najveću hitnost i prioritet.

U 14,50 sati prvi spašavatelji  krenuli su s terenskim vozilom i kompletnom medicinskom opremom prema mjestu gdje se uneserećeni nalazi te u 15,30 dolaze do njega i prižaju mu prvu pomoć i pripremaju za transport marinerovom nosiljkom.

Ubrzo za njima dolazi druga ekipa te unesrećenog  transportiraju nošenjem do sela Razloge gdje ga u 16,10 sati predaju djelatnicima hitne medicinske pomoći. U akciji koja završava u 17,00 sati povratkom svih spašavatelja u bazu, sudjelovalo je sedmero spašavatelja Stanice Delnice  s dva vozila

.kupa

«
»
Emergency call 112!