TwitterFacebookRss

Grossglockner Nordwestgrat 20. – 21.07.2013.

Prošli vikend, iako vremenske najave nisu bile obečavajuće ipak smo se u dva naveza, tri člana stanice Delnice i jedan iz stanice Zagreb zaputili prema prekrasnom Grossglockneru-3798 m.

Kako je većina od nas ranije već bila na istom putem Studlgrata, ovoga puta odluka je pala na nešto zahtjevniji, a ispostavilo se prekrasan smjer prema vrhu zvan Nordwestgrat. Kombinacija snježnog penjanja cepinima sa stjenom oduševila nas je i nadmašila sva očekivanja, a loše vremenske prognoze pokazale su se na naše veselje skroz pogrešne jer bilo je vedro i sunčano, tvrd snjeg, a na vrhu bez daška vjetra.

Attachment-1

gr1 gr2 Ukratko, subota pokret i put prema Kals Grossglockner parkingu, put od 3-4 sata kada se stane u svaku  sportsku trgovinu i nekoliko kava i piknika ispao je 7-8 sati, no plan za subotu je doći do doma-Studlhuta na 2800m pa nema nervoze i žurbe, sve smo stigli. Na 2800m dižemo šatore, spremamo  ruksake za uspon, piva i spavanac . Nedjelja ustajanje u 4.30, vani 5-6 C, prizivajući volju krećemo prema vrhu. Opušteno, lagano i polako krenuli smo preko ledenjaka prema ulazu u smjer. Sat- dva snjega, tri-četiri stijene i eto nas na vrhu, vrijeme leti kad se penje u dobrom društvu.

 

gr3 gr1 gs5 gr4 gs7

Nakon vrha, kao i uvijek, dosadno ali oprezno tabananje i nabijanje nogu i nožnih prstiju. Tako step by step, piva(ah ta piva) u domu, klopica i u 16.00 smo na parkingu i krećemo prema Lienzu u McDonalds o kojem pričamo cijeli dan. Papica i put Gorskog kotara. Bilježimo još jedan prekrasan smjer i smišljamo planove za ostatak ljeta.

 

[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” kml=”http://delnice.hgss.hr/wp-content/uploads/Grossglockner_Nordwestgrat_2013.kml” download=”no” mtoggle=”yes”]

«
»
Emergency call 112!