TwitterFacebookRss

Donirana oprema za spašavanje u nacionalnom parku Risnjak

U sklopu PARCS projekta – „Jačanje institucionalne i financijske održivosti nacionalnog sustava zaštićenih područja – kojeg provode Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Program Ujedinjenih naroda za razvoj, donirana je oprema za spašavanje nacionalnom parku Risnjak.

Nacionalnom parku Risnjak donirana je oprema za spašavanje planinara i posjetitelja u vrijednosti od 28.000 kuna kroz darovnicu Globalnog fonda za okoliš (GEF), a preko projekta PARCS, čiji je cilj jačanje učinkovitosti i održivosti upravljanja nacionalnim zaštićenim područjima u Republici Hrvatskoj.

Članovi Stanice Delnice konzultirani su prilikom odabira i specifikacije opreme nakon čega je uslijedila nabava i donošenje iste na odabranu lokaciju. Tijekom svibnja članovi Stanice Delnice u nekoliko vikenda organizirali su nošenje opreme za spašavanje u planinarski dom „Schlosserov dom“  na  Risnjaku.

Vrijedna donacija uvelike će skratiti odgovor spašavatelja iz  Stanica Rijeka i Delnice u slučaju potreba pružanja prve pomoći i transporta unesrećenih osoba na području Parka. Oprema je birana na način da pokrije potrebe spašavanja u zimskim i ljetnim mjesecima. Ovom prilikom kupljena su UT 2000 nosila za transport u stijeni i na snijegu s mogućnošću transportiranja helikopterom, kompletna osnovna prva pomoć, uže i vreća za zagrijavanje promrzlih osoba.

Kao krajnji korisnici donacije zahvaljujemo se vrijednoj donaciji UNDP-a.

FullSizeRender_1 FullSizeRender_2 FullSizeRender IMG_4715

«
»
Emergency call 112!