TwitterFacebookRss

Članovi HGSS Stanice Delnice na Rescue3 tečaju

U razdoblju od 04.-07.04.2013. održan je tečaj spašavanja na brzim vodama te u situacijama poplave. Na tečaju je sudjelovalo 17 pripadnika HGSS-a, od čega je 5 pripadnika HGSS Stanice Delnice. Tečaj je bio koncipiran od teorijskih predavanja te samog spašavanja na brzim vodama.
Zbog ogromnih količina padalina u proteklih nekoliko tjedana nije bilo moguće uvježbavati tehnike spašavanja na rijeci Cetini, pa su sve tehnike spašavanja obrađene na rijeci Žrnovnici.

srt1

Tečaj je također bio namijenjen onima koji se mogu naći u situaciji u kojoj će se od njih tražiti da kao vođe organiziraju i izvrše akciju spašavanja na brzoj vodi ili u poplavljenom području. Osnovni cilj tečaja bio je razviti samopouzdanje i vještine neophodne za uspješno djelovanje u situacijama na brzoj vodi, naučiti kako koristiti i primijeniti standardnu spasilačku opremu namjenjenu takvom načinu spašavanja.
Svi polaznici su uspiješno završili ovaj tečaj te stekli naziv tehničara spašavatelja na brzoj vodi i u situacijama poplave.
Međunarodna licenca glasi: Swiftwater rescue tehnician 1 (SRT1)

«
»
Emergency call 112!